Cfar të Vizitoni në Paris

Paris ka qenë dhe është gjithmonë një nga destinacionet më të kërkuar  në mbarë botën dhe konsiderohet si një nga qytetet më interesante dhe romantike në botë.

E pasur me kulturë, art, stil dhe romancë, Paris ofron vizitorve vende absolutisht unike. Por cilat nga këto do te zubulonit  në kohë që keni ne dispozicion ?
Nga e famshme Tower Eiffel tek Lagja Latine, ka shumë gjëra për të bërë në Paris dhe në një mënyrë apo një tjetër do të jetë gjithmonë një detyr e madhe për të strukturuar një itinerar që ju mund ta gjykojinit të “plotë” .


Nese doni të kaloni një fundjavë romantike apo jeni duke planifikuar një udhëtim familjar apo me shoqerin , ne ju ofrojmë zgjedhjen tonë të vendet më të mira për të vizituar në Paris, me monumentet kryesore, shesheve, rrugëve dhe vendeve të tjera të interesit.

Le të fillojmë me 10 tërheqjet që thjesht nuk mund të humbisni, një përzgjedhje të dhënë për udhëtarët që vizitojnë Parisin për herë të parë dhe nuk duan të heqin dorë nga monumentet e saj unike!

1)Tour Montparnasse

Në vetëm 38 sekonda, me ashensorë të shpejtë në Evropë, arrijmë në katin e lartë, nga e cila përveç një pamje të 360-shkallë, ju do të gjeni një udhëtim interaktive me fotografi, filma dhe lojra që do të ndihmojë në zbulimin e kryeqytetit francez...

2)Tour Eiffel

E themeluar si një strukturë e përkohshme Ekspozitën Universale të 1889, Kulla Eifel është nga 120 vjet simbol i Parisit!

3)Panthéon

Një vend i dedikuar për kujtimin e burrave dhe grave që kanë shënuar historinë franceze që nga Revolucioni. Ajo është e vendosur në lagjen latine …

4)Harku i Triumfit

Zbuloni Harkun e Triumfit, një pamje të veçantë Champs Elysees, rrugë më e bukur    në botë. 1806, Napoleon I urdhëroi ndërtimin e Harku i Triumfit në nder të Ushtrisë së Madhe. Frymëzuar nga harqet e lashta, ky monument simbolik vesh emrat e shquar të vendit dhe eshte shtëpia e varrit e ushtarit të panjohur, flaka e të cilit  përtëriritet çdo natë.

Museo del Louvre

5)Muzeu i Louvre

Muzeu më i famshëm në botë, në të cilën janë ruajtur disa nga kryeveprat më të mëdha të lashta dhe moderne.

6)Sainte-Chapelle

SainteChapelle është një nga gurët e çmuar të Francës gotik, konceptuar si një qivur monumentale. Zbukuruar me një koleksion unik prej pesëmbëdhjetë dritare qelqi dhe një dritare të madhe rrit që formojnë muret e vërtetë të dritës

Champs Elysées

7)Les Champs – Elysees

Rrugë des Champs-Elysées është një nga  më të famshme në botë

8)Katakombat e Parisit

Katakombet e Parisit janë një kube të nëndheshme që do të quhet më mirë “kube komunale“, origjina e së cilës daton në fund të shekullit të tetëmbëdhjetë …

Quartiere latino

9)Lagja Latine

Nje nga lagjet më të famshme të qytetit, një zonë e gjallë, ku ju mund të gjeni restorante fast-food dhe kafene të vogla, veshje ekskluzivitet dhe bibliotekat e specializuara apo dyqane vinyl, me pak fjalë, një lagje ku do te gjeni së bashku kulturën dhe shopping.

Montmartre

10)Monmartre

Lagja e artistëve,kodra e Montmartre ka ruajtur deri në fillim të900 pamjen e një fshati pasur me mullinjtë e erës dhe vreshta harlisur dhe, në sajë të shfaqjes së tij baritor, ai ka tërhequr gjithmonë shpirtrat më të ndjeshme.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s